undviker jag misstag med hemsidan

Mobile Web Design

Nästan alla som har en hemsida begår ett eller annat misstag som hindrar hemsidan att prestera på topp. Precis som i en digital kampanj har du inte många sekunder på dig att övertyga besökaren att stanna kvar på din sida så försök att göra alla rätt från början.

1

2

3

4

5

 

Undvik missarna nedan så ökar du dina chanser att lyckas bättre med hemsidan.

Otydligt mål med hemsidan.

En hemsida som saknar ett tydligt mål , det vill säga att besökaren inte uppfattar helt vad företagets tjänster eller produkter är för att innehållet och texten är felaktig eller rörig.

Brutna länkar

Ett vanligt misstag är att länkar inte fungerar och som besökaren till en felaktig sida. Detta kan påverka besökaren så pass mycket att den väljer att lämna din sida helt.

Se till att länkarna fungerar och är rätt länkade innan sidan publiceras.

Daterat innehåll

En hemsida som inte har uppdaterats sedan 2013 känns inte alls lika relevant som en hemsida som uppdateras varje vecka, eller till och med varje månad. Skapa intressant innehåll regelbundet så ger du dina besökare en anledning att återkomma till din hemsida.

Ingen call-to-action

Utan en tydlig call to action vet besökaren inte vad den ska göra efter att den har läst informationen på din sida.

Med en tydlig call to action uppmanar du besökaren att utföra en handling på din sida som att ringa dig, maila dig eller att boka ett möte.

Svårt att hitta kontaktuppgifter

Kontaktuppgifterna måste vara tydliga och gärna vara placerad på flera ställen. Uppe i menyn, på sidan och på sidfoten. Det ska inte vara något som besökaren ska behöva leta efter.

 
732985150590827