Sök
  • Linda

Olika kampanjtyper i Google Ads


Välj kampanjtyp utifrån ditt marknadsföringsmål.


Det finns flera olika val av kampanjer som du kan välja beroende på vad du har för företag och vad det är du vill annonsera.


Vill du nå människor när de söker på dina tjänster eller produkter på Google är en sökkampanj (textannons vid sökresultat) ett bra alternativ.

Sökkampanj


Sökkampanj är ett utmärkt val för dig som vill generera försäljning och få fler besökare till din hemsida, då visar du dina annonser för personer som aktivt söker efter dina produkter eller tjänster.Displaykampanj


Med en displaykampanj i Googles Display-nätverk kan du nå din målgrupp medan de besöker sina favoritwebbplatser, läser en blogg eller använder en app i mobilen.

Du når alltså potentiella kunder med ditt budskap på rätt plats, vid precis rätt tillfälle.


Displayannonsering möjliggör riktigt bra annonsmöjligheter helt enkelt och hjälper dig att genererar försäljning och skapa medvetenhet om ditt varumärke.Videokampanj


En videokampanj hjälper dig att få fler konverteringar, få fler människor att handla på din webbplats och öka medvetenhet om ditt varumärke.

Din videokampanj kan visas på YouTube och andra webbplatser.


Du behöver givetvis skapa din videoannons först och även ha ett YouTube konto för att ladda upp annonsen där.

Shopping-kampanjer


En shopping-kampanj är perfekt om du är återförsäljare och vill visa upp och sälja ditt produktsortiment.


Även butiksägare kan använda sig av shopping-kampanjen för att marknadsföra produkter som säljs i en fysisk butik.


Kampanjen hjälper dig att få fler människor att handla i din onlinebutik eller att registrera sig för mer information om en produkt, men också att öka antalet besökare i din fysiska butik.Appkampanj


En kampanjtyp som använder information från din app och som automatiskt optimerar annonser på YouTube, Play och sök.


Appkampanjen ökar engagemanget och antalet registreringar för din app på mobila enheter. Den marknadsförs i flera kanaler i en enda kampanj och är enkel att ställa in och hantera.Lokala kampanjer


Lokala kampanjer är en annons som visas på Sök, Display, YouTube och Google Maps.

Den är utmärkt att använda för att uppmuntra människor att besöka din fysiska butik eller lokal.Smarta Kampanjer


Är en av de enklaste kampanjerna.

Du anger ditt företags information och skapar några annonser, Google hjälper dig att hitta den bästa inriktningen för att din annons ska ge bästa resultat utefter din budget och tid.


Smarta-kampanjer hjälper dig att öka försäljningen och antalet registreringar för dina produkter och tjänster.


Discovery-kampanjer


Kampanjen gör det möjligt att nå up till tre miljarder människor i Googles flöden.

Använder du dig av Googles målgrupps- och köpavsiktssignaler kan du använda kampanjen för att visa inspirerande och tilltalande annonser för människor som är redo att veta mer och integrera med ditt varumärke och företag.


Hotellkampanjer


En hotellkampanj når du resenärer som aktivt letar efter hotell i ett visst område.

När någon söker efter ett hotell på Sök eller Maps så visas annonsen i en hotellbokningsmodul med information som foton från hotellet, bekvämligheter, priser och en bokningslänk.


Performance Max


Kampanjtypen är ett komplement till dina sökordsbaserade sökkampanjer så att du kan hitta fler konverterande kunder i alla Googles kanaler, som YouTube, Display, Sök, Förslag, Gmail och Maps.


Med Performance Max kan du förbättra ditt resultat utifrån konverteringsmålen du anger.

Performance Max är det bästa alternativet när du till exempel vill öka onlineförsäljningen eller generera fler potentiella kunder, och om du vill maximera resultatet av din kampanj och inte begränsas av vilken kanal annonserna visas i.


Samtalskampanjer


En kampanj som hjälper dig att uppmuntra kunderna att ringa dig genom att trycka eller klicka på annonsen.

Genom att ställa in kampanjen så att den endast visas när ditt företag kan ta emot samtal, exempelvis mellan 09.00-17.00 så missar du inte några samtal med dina potentiella kunder.


2 visningar0 kommentarer
 
 
732985150590827