Sök
  • Malin Renström

Hur använder jag Google My Business för att få mer kunder 2022!

För att få ut det mesta av din Google Business-profil måste du optimera den.

Här är några snabba och enkla sätt att göra det på.Google är världens mest besökta webbplats som för närvarande har mer än

92 % av sökmotorernas marknadsandel.

Att skapa en Google Business Profile (tidigare känd som Google My Business) är ett viktigt sätt att locka nya kunder till ditt företag genom Google Sök och Maps.Vad är Google My Business eller som det numera heter Google Business Profile?


Google Business Profile är en gratis företagsinformation från Google som delar information, detaljer och bilder om ditt företag, inklusive din plats, tjänster och produkter.


Att skapa den här kostnadsfria profilen är ett utmärkt sätt att öka din synlighet i Googles tjänster.

Information från din Google-företagsprofil kan visas i Google Sök, Google Maps och Google Shopping.Varför du behöver ett Google My Business-konto


En Google Business Profile hjälper till att se till att människor hittar ditt företag när de letar efter produkter och tjänster som din i deras närområde.


Dina Google My Business-uppgifter visar de som söker var och hur de kan besöka ditt företag. En Google Business Profile förbättrar också din lokala SEO.

I synnerhet är det mer sannolikt att en annons för ett lokalt företag visas när människor söker efter ett närliggande företag med Google Maps.
Kontrollera din företagsinformation online


Med din Google My Business-profil kan du kontrollera och uppdatera din kontaktinformation, öppettider och annan viktig information efter behov.


Du kan lägga upp uppdateringar för att berätta att du har utökat tjänsterna, tillfälligt stängt eller helt öppnat igen.

Googles företagsprofiler har stark lokal SEO, informationen du delar kommer att rankas över tredjepartswebbplatser som kan ha inaktuell information.Recensioner på Google


Googles recensioner gör att kunder kan dela så mycket eller så lite information om sin upplevelse av ditt företag som de vill.

Allt detta hjälper framtida potentiella kunder att bestämma vilka företag de ska besöka och vilka produkter de ska köpa.


Även om du tycker det känns läskigt att du inte har kontroll på vilka recensioner som delas på din sida så kommer du alltid kunna svara på alla recensioner.


Google finner ofta en sida mer pålitlig med recensioner som är bra och mindre bra än en sida som bara har bra recensioner.


Hur skapar man en Google Business Profile


Steg 1: Logga in på Google Business Profile Manager

Om du redan är inloggad på ett Google-konto loggas du automatiskt in på Google Business Profile Manager. Annars anger du dina vanliga inloggningsuppgifter för Google-kontot eller skapar ett nytt Google-konto.


Steg 2: Lägg till ditt företag

Ange ditt företagsnamn. Om det inte visas i rullgardinsmenyn klickar du på Lägg till ditt företag på Google. Välj sedan lämplig kategori för ditt företag och klicka på Nästa.


Steg 3: Ange din plats

Om du har en fysisk plats som kunder kan besöka väljer du Ja. Lägg sedan till din företagsadress. Du kan också bli ombedd att placera en markör för platsen på en karta. Om ditt företag inte har en plats som kunder kan besöka men erbjuder personliga tjänster eller leveranser, kan du lista dina tjänsteområden. Klicka sedan på Nästa.Om du inte har angett en fysisk adress kommer Google att fråga dig vilken region du är baserad i?

Välj från rullgardinsmenyn och klicka på Nästa.Steg 4: Fyll i dina kontaktuppgifter

Ange ditt företags telefonnummer och webbadress så att kunderna kan nå dig. Du behöver inte ange ett telefonnummer om du inte vill.


Klicka på Nästa.Steg 5: Verifiera ditt företag

Ange företagets fysiska adress. Informationen används endast för att verifiera ditt företag och visas inte på din Google-företagsprofil eller delas med allmänheten.


Ange din adress och klicka på Nästa. Du kommer att få följande två alternativ för att verifiera ditt konto.

Har du ett fysiskt företag kommer du att få ett vykort per post för att verifiera din plats, är det inom serviceområdet kommer du få via en e-postadress.


När du har fått din femsiffriga kod anger du den på https://business.google.com/) och klickar på Verifiera eller Verifiera företag.När du får meddelande på skärmen att du är verifierad klickar du på nästa.
Steg 6: Anpassa din profil

Ange dina öppettider, företagsinformation och bilder, när du är klar klickar du på fortsätt.
Härifrån kan du hantera din företagsprofil, se insikter, hantera recensioner och meddelanden och skapa Google-annonser.Hur du optimerar din Google My Business-profilGoogle bestämmer lokal sökrankning baserat på tre faktorer:


  • Relevans: Hur väl dina uppgifter i Google My Business matchar en sökning

  • Avstånd: Hur långt din plats är från sökningen eller sökaren

  • Prominens: Hur välkänt ditt företag är (baserat på faktorer som länkar, antal recensioner, recensionsresultat och SEO)Här är några steg du kan ta för att maximera din profil


  • Slutför alla delar av din profil


  • Ha fullständig och korrekt information för att matcha med rätt sökningar.


  • Nyckeln är att berätta för Google-besökare "vad du gör, var du är och när de kan besöka ditt företag."


Verifiera dina platser


Det är mer sannolikt att verifierade företagsplatser visas i lokala sökresultat i Googles produkter, som Maps och Search.Om du inte redan verifierat din plats kan du göra det här https://business.google.com/.Lägg till riktiga bilder och videor


Din Google-företagsprofil innehåller en logotyp och ett omslagsfoto. Använd bilder som överensstämmer med bilderna på dina sociala profiler för att göra det lättare för människor att känna igen ditt varumärke.

Enligt Google får företag med foton fler förfrågningar om vägbeskrivningar och fler klick till sina webbplatser.


Inkludera nyckelord i din profil


Genom att använda rätt sökord förbättras relevansen. Är du osäker på var du ska börja? Prova Googles Sökordsplanerare eller Google Trender. Uppmuntra och svara på recensioner och frågor.

Människor litar på andra människor mer än de litar på företag. En bra recension kan vara den avgörande faktorn som tipsar potentiella kunder till din fördel. Recensioner förbättrar också din Google-rankning.Håll din företagsinformation uppdaterad


Se till att redigera din företagsprofil om du ändrar dina öppettider, kontaktuppgifter etc.


Det är inte kul för en kund att dyka upp på företagsadressen inom öppettiderna och upptäcka att det är stängt.St till att ändra öppettiderna vid helgdagar i din Google företagsprofil.
Lycka till med din Google företagsprofil!
0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
 
 
732985150590827