Sök
  • Malin Renström

Varför sociala medier är så viktigt för ditt företag

Det är en god idé att ni finns på de plattformar där era kunder finns om ni vill få ert företag att växa med hjälp av digital marknadsföring.


1. Målgrupp

Vilken målgrupp ni har är den absolut viktigaste faktorn när ni väljer plattform på sociala medier, är ert företag inte aktiva på exempelvis Facebook och er målgrupp befinner sig där så är det där ni behöver vara.


2. Valet av plattform

Vad ni säljer för produkter, tjänster och vad ni har för varumärkespersonlighet spelar roll för valet av plattform.

LinkedIn är mer inriktade mot professionella och B2B- försäljning, medans Facebook och Instagram är mer inriktade mot vän- och familjerelationer.

På TikTok och Snapchat befinner sig oftast den yngre målgruppen.


3. Gör en analys

För att veta vilka plattformar er målgrupp använder sig av behöver ni göra en analys över er bransch och era konkurrenter, då får ni veta hur och vadd som fungerar, hur engagerade de är och vad som fungerar bra och mindre bra.


4. Regelbundenhet och rutiner

Det tar mycket tid att hantera sociala medier och skapa engagemang hos följarna.

För att era följare ska vilja fortsätta följa er behöver ni ha regelbundenhet i er inlägg och det kan vara klokt att utse en ansvarig för sociala kanalerna eller anlita någon som hjälper er med det.
Vad är det som utmärker de olika plattformarnaFacebook

Med sina 2,5 miljarder användare är Facebook den mest populära kanalen bland de olika plattformarna och här är det väldigt viktig att synas som företag.

Finns ni inte på Facebook som företag kan ni gå miste om ett bra sätt att få nya kunder.

Att både gå med i grupper och skapa annonser på Facebook är ett framgångsrikt sätt att synliggöra sig på.


Med Facebook annonser kan ni bestämma ert mål med annonseringen, ni kanske vill ha mer trafik till er webbplats, generera fler leads eller skapa varumärkeskännedom?


Facebook annonsering är mycket prisvärt eftersom ni kan marknadsföra er direkt mot rätt målgrupp, se till att ni har en kunnig person som ansvarar för era annonser annars kan det bli kostsamt istället för lönsamt.

Att anlita en digital marknadsföringspartner kan vara en god idé om ni saknar tid och kunskap.Instagram

Är den kanal som flest personer använder efter Facebook och har över 1 miljard användare per månad, kanalen är perfekt för dig som vill öka företagets varumärkeskännedom.


Att annonsera på Instagram har blivit alltmer populärt då det är ett enkelt sätt för företag att visa upp sina produkter och tjänster för att nå en bredare publik, öka trovärdigheten och öka försäljningen.

Genom att Instagram och Facebook är samma företag är det enkelt att annonsera i båda kanalerna samtidigt med verktyget business manager.

Du kan rikta dina annonser till personer som redan visat intresse för din produkt eller tjänst , även kallat remarketing, eller till personer som besökt din webbplats.YouTube och Google

Har länge varit populärt men ökar stadigt av nya användare hela tiden.

Ca 80% av internetanvändarna är dagligen inne och tittar på youtube.

Det vanligaste som görs på youtube är att titta på underhållsfilm av något slag, därefter tittar nästan hälften av användarna på instruktionsfilmer och ca en fjärdedel på kursmaterial.


Att annonsera på youtube och google för att nå ut till din målgrupp kan bli väldigt lyckosamt. Fler och fler företag vill ha hjälp med att styra sina annonser till personer som söker på deras konkurrenters kanaler, videos, webbplatser och du betalar bara när de visar intresse för din annons.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
 
 
732985150590827